BNR se asteapta la dublarea creditelor ipotecare neperformante in 2019, chiar daca veniturile nete ale romanilor au inregistrat o crestere de 9,7% in 2018.

Creditarea populatiei s-a extins anul trecut intr-un ritm alert. Cresterea creditului de consum negarantat este superioara celui ipotecar (12,2%, comparativ cu 10,8%), iar tendinta este de crestere. Conform datelor oferite de Eurostat, la nivelul zonei euro, pretul locuintelor a crescut cu 4% in primul trimestru din 2019.

„Aceasta evolutie este asteptata sa continue si in perioada urmatoare, in conditiile in care volumul cumulat al creditelor noi din ultimele 12 luni s-a majorat cu 13 la suta in termeni anuali, pe segmentul de consum negarantat, in timp ce in cazul imprumuturilor ipotecare ritmul de crestere a fost de 3%”, potrivit Raportului anual al BNR.

Recomandarea noastra este ca, inainte de accesarea unui imprumut bancar, sa apelati la serviciile oferite de un consultant financiar-bancar, care va poate realiza un plan de rambursare realistic, bazat pe o analiza profesionista a tuturor factorilor de care trebuie sa tineti seama la momentul semnarii contractului de finantare

 

 

Alege o reactie:
0COOL0WTF0LOVE1LOL

Leave a comment