Credit ipotecar. Romanii au fost educati sa-si asigure acoperisul de deaspura capului, fiind fruntasii Europei atunci cand vine vorba despre a avea in proprietate locuinta in care traiesc. Aproximativ 95% dintre romani sunt proprietari, comparativ cu media europeana de 70%.

Vesti bune in acest sens sunt si pentru viitor. Acest simt la proprietatii a fost indus si generatiilor tinere. Generatia smartphone este tot mai interesata sa-si asigure viitorul si sa isi achizitioneze o locuinta. Conform unui studiu, realizat de IPSOS, un procent de 13% dintre tineri cu varste intre 18 si 25 de ani beneficiaza deja de un credit ipotecar.

CREDIT IPOTECAR PENTRU CASA TA, PROPRIETATEA TA, LOCUL TAU DE “ACASA”.

In prezent, conform datelor comunicate de ANCPI, doar la nivelul lunii iulie 2019, au fost tranzactionate  peste 50 de mii de locuinte, cu 10 mii mai multe ca luna anterioara.

Decizia de a achizitiona o casa, insa, nu este una usoara. Sunt foarte multe aspecte de care trebuie sa tii cont: de la cele de ordin financiar, pana la cele legate de dimensiune, zona, calitatea vecinilor, partea de contractare si inscriere la autoritatile statului. Vestea buna este ca, cel putin sub aspect financiar, au fost infiintate comapanii financiar-bancare care ofera consultanta, gratuita sau contra-cost, in legatura cu accesarea celei mai bune solutii de finantare de tip #creditepentrulocuinte.

CREDIT IPOTECAR PENTRU CEI DIN TARA SAU DIN DIASPORA

In functie de situatia ta financiara si de posibilitatile de rambursare, pe piata financiara exista mai multe tipuri de credite pentru locuinte. Printre acestea se numara creditul ipotecar, creditul imobiliar si creditele prin programele pe care Guvernul le pune la dispozitia cetatenilor sai, precum Prima Casa sau O familie o casa.

La nivel guvernamental se duc tratative de modificare a actualului program Prima Casa. Acesta urmand sa dobandeasca un mai puternic caracter social fata de propunerea intiala.

Astfel ca, de programul  “O familie, o casa” vor putea beneficia doar familiile cu venituri lunare mici, resprectiv 4.500 de lei individual sau 7.000 de lei cumulat, suma maxima finantata va fi de 66.500 lei, iar avansul de care trebuie sa dispuna beneficiarul este de maxim 5%.

In prezent, conform statisticilor BNR aproximativ 45% dintre  creditele ipotecare, respectiv 31% dintre creditele noi, au fost acordate prin Programul PrimaCasa.

Alege o reactie:
0COOL0WTF0LOVE0LOL

Leave a comment