Credite pentru IMM, pentru ca finantarea este o nevoie continua a oricarui business sustenabil.

O afacere sustenabila presupune asigurarea continua a fluxului de numerar necesar atat finantatii activitatii curente, cat si pentru investitii noi in utilaje, echipamente, modernizare sau extindere.

Indiferent de domeniul de activitate, in viata de zi cu zi a unei afaceri intervine acel decalaj intre momentul incasarii facturilor de la clienti si plata facturilor catre furnizori, a salariilor sau a taxelor catre stat. Acest incovenient poate fi depasit doar prin finantare din afara companiei, prin credite pentru IMM.

Multi din antreprenori confunda venitul companiei cu disponibilul efectiv de numerar din conturi sau disponibilul cash.  Acest disponobil se numeste cash-flow sau fluxul de numerar.

Venitul reprezinta banii care urmeaza a fi inasati, la un moment dat, de la clienti, in functie de scadenta facturilor, iar cash-flow-ul este diferenta intre incasarile si platile zilnice.

Un antreprenor constient, pe langa faptul ca va monitoriza fluxul de numerar, avand la dispozitie mai multi indicatori financiari (lichiditatea generala, lichiditatea imediata si rata solvabilitatii generale) va apela la surse externe de finantare a afacerii, surse bancare.

CARE SUNT TIPURILE DE  CREDITE PENTRU AFACERI SAU CREDITE PENTRU IMM?

In functie de destinatie acestea se impart in:

  • creditul pentru activitatea curenta/capital de lucru
  • creditul de investitii
  • liniile de credite.

Oferta de creditare este variata. Pentru a alege cea mai buna solutie de imprumut pentru nevoile companiei, recomandam consultanta financiar-bancara oferita de un specialist.

Pe piata financiar-bancara ofertele sunt foarte bogate si variaza de la o banca la alta. Astfel, intalnim urmatoarele categorii de oferte bancare:

  • credite pentru finantarea activitatii curente sau de investitii in functie de domeniul de activitate al firmei: afaceri noi, comert, agricultura, servicii, productie, transport, hoteluri & restaurante.
  • linii de credit sau descoperiri de credit in functie de dimeniunea business-ului mici:  intreprinzatori, IMM sub 3 mil euro, IMM peste 3mil euro.
  • credite cu diferite destinatii ca Start Up, Credit, credite cu analiza simplificata, credit gata garantat
  • finantari din surse EIB, din surse CEB, precum si cofinantare fonduri structural, credite APIA, din surse BEI, din surse BERD;
  • credite pe termen scurt si mediu, pe termen mediu si lung, optiuni multicurrency (trageri in mai multe valute), multicustomer (tragere pentru grup de firme), multiotipn (utilizare plata facturi, scrisori de garantie, efecte de comert)
  • credite pentru IMM si corporatii, credit sau linie de credit pentru investitii, credit pentru stocuri, pentru achitarea datoriilor la bugetul de stat, pentru documente in curs de incasare, plafon credit overnight acordat anterior incasarilor externe, credit ipotecar sau cel pentru activitatea de leasing.

Iata, de ce  pentru a alege cea mai buna varianta de creditare a afacerii tale este indicat sa apelezi la ajutorul unui consultant financiar-bancar, care poate analiza toate ofertele existente pe piata si iti va inainta solutia financiara optima afacerii tale.

Alege o reactie:
0COOL0WTF0LOVE0LOL

Leave a comment